ایران ما

جدیدترین خبرهای ایرانی وجهان (دیروز-امروز-فردا)

ایران ما

جدیدترین خبرهای ایرانی وجهان (دیروز-امروز-فردا)

هاآرتص: جمهوری اسلامی به‌دنبال استفاده از موشک‌های ماهواره‌بر برای حمل کلاهک اتمی است

روزنامه هاآرتص به نقل از منابع امنیتی اسرائیل از برنامه جمهوری اسلامی برای توسعه فناوری موشک‌های ماهواره‌بر با برد چهار هزار کیلومتر و استفاده از آنها برای حمل کلاهک اتمی خبر داد.

بر اساس این گزارش، منابع امنیتی در اسرائیل تخمین می‌زنند جمهوری اسلامی از برنامه فضایی خود برای توسعه فناوری‌هایی استفاده می‌کند که بعدا امکان تولید موشک‌های بالستیک را با برد چهار هزار کیلومتر و با قابلیت حمل کلاهک اتمی به این کشور بدهد.

بر اساس این برآوردها، ایران با استفاده از قابلیت‌های پیشرفته در موتورها و مخازن سوخت جامد، دو موشک با هدف پرتاب ماهواره‌های «ذوالجناح» و «قائم-۱۰۰» ساخته است و می‌تواند از این موشک‌ها استفاده نظامی نیز بکند.

هاآرتص نوشت که انتظار می‌رود موشک ماهواره بر «ذوالجناح» بردی طولانی برابر با چهار کیلومتر یا بیشتر داشته باشد.


این یکی از چندین موشک ایرانی است که از سوخت جامد استفاده می‌کند و به آن امکان می‌دهد با سرعت بسیار بیشتری راه‌اندازی شود.

احمد حسینی، سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع جمهوری اسلامی روز پنجم تیر از دومین پرتاب آزمایشی ماهواره‌بر «ذوالجناح» خبر داده بود.

پس از آن ایران‌اینترنشنال به نقل از منابع غربی خبر داد که این موشک مدت بسیار کوتاهی پس از پرتاب، منفجر شده و نتوانسته است حتی نیمی از مسیر مورد نظر خود را بپیماید.

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران هم روز ۲۹ آبان گفته بود که «اخیرا توانستیم ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ را پرتاب کنیم و در سال جاری اولین ماهواره را با آن در مدار قرار خواهیم داد.»

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، گفته بود که این موشک ماهواره‌بر از سوخت جامد استفاده می‌کند.

سال گذشته نیز امیرعلی حاجی‌زاده از «آزمایش موفق پیشران و موتور مرحله اول ماهواره‌بر‌ها با سوخت جامد» خبر داد، اما سخنگوی وزارت دفاع جمهوری اسلامی پرتاب موشک ماهواره‌بر سیمرغ را ناموفق خواند.

حسینی گفت: این موشک به سرعت لازم برای قرار دادن محموله‌ها در مدار نرسید.

پرتاب ماهواره «ظفر ۱» که ایران برای ساخت آن دو میلیون یورو هزینه کرده بود، در بهمن ماه سال ۹۸ با شکست مواجه شد و این ماهواره نتوانست وارد مدار شود.

در شهریور سال ۱۳۹۸ هم رادیو ملی آمریکا، ان‌پی‌آر، به استناد تصاویر هوایی خبر داده بود اقدام جمهوری اسلامی در پرتاب یک موشک ماهواره‌بر از پایگاه فضایی سمنان در مرحله ابتدایی و در سکوی پرتاب دچار مشکل شده و شکست خورده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد