نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی، برای سومین بار بدون حجاب اجباری به بیمارستان اعزام شد.
انتقال نرگس محمدی از زندان به بیمارستان بدون حجاب اجباری
حساب کاربری این فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳، ضمن اعلام این خبر نوشت که او روز ۳۰ آبان۱۴۰۲، بعد از انجام آنژیوگرافی به زندان برگشت.
اعزام این زندانی سیاسی به بیمارستان در شرایطی صورت گرفته است که دادستان تهران با دستور کتبی مانع اعزام او بدون روسری شده بود.
نرگس محمدی که از بیماری قلبی در رنج است، در اعتراض به این اقدام دادستانی دست به اعتصاب غذا زد. گروهی از زندانیان بند زنان زندان اوین نیز در حمایت از او اعصاب کردند تا در نهایت بعد از آنکه قوه قضاییه تحت فشار سازمانهای بینالمللی مجبور به اعزام او به مرکز درمانی شد، نرگس محمدی در روز پنجشنبه ۱۸ آبان، خبر داد که در نهایت طبق خواسته خود بدون روسری و با کت و دامن به بیمارستان اعزام شده و به اعتصاب غذای خود پایان داده است.
خانم محمدی امروز سهشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۲ نیز با پوشش اختیاری به بیمارستان رفته است.
خانم محمدی که روز ۱۴ مهر به عنوان برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳ معرفی شد و از معروفترین حامیان اعتراضات جنبش "زن، زندگی، آزادی" در جهان است، بارها مخالفتش را با حجاب اجباری اعلام کرده است.
سخنگوی قوه قضاییه ج.ا.ا در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده توماج صالحی، خواننده معترض ایرانی گفته است که نظر مرجع بالا تغییر برخی تصمیمات دادگاه است.
آخرین وضعیت پرونده توماج صالحی چیست؟
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه ظهر امروز سهشنبه ۳۰ آبانماه در نشستی خبری با نمایندگان برخی رسانههای داخلی، گفته است پرونده توماج صالحی در جریان رسیدگی است و او اکنون با تودیع وثیقه آزاد است.
این مقام قضایی حکومت ایران مدعی شده که در مورد اتهامات مصرحه در پرونده توماج تحقیقات جامع و کامل صورت پذیرفته و بعد از تحقیقات، تفهیم اتهامات به عمل آمده است.
شنبه بیست و هفتم آبانماه توماج صالحی، خواننده رپ اعتراضی مخالف ج.ا که سال گذشته در جریان اعتراضات سراسری ایران بازداشت شده بود، با سپردن وثیقه، از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد.
سخنگوی قوه قضاییه امروز ادعا کرده است که نظر مرجع بالا درباره پرونده توماج صالحی، این بوده که نسبت به برخی اتهامات، بایستی دادگاه تصمیم دیگری اتخاذ کند.
سازمان عفو بینالملل بیست و نهم آبانماه ضمن استقبال و ابراز خشنودی از آزادی موقت و به قید وثیقه این خواننده رپ مخالف ج.ا، خواستار رفع همه اتهامات علیه او و آزادی بی قید و شرط او شده بود.
با این حال، ییوان ری، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی توماج صالحی چند روز قبل به صدای آمریکا گفته است: او هنوز در معرض خطر است.
سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از معرفی سرپرست جدید دانشگاه صنعتی شریف خبرداد.
چرا رئیس دانشگاه صنعتی شریف برکنار شد؟
به گزارش ایسنا، دکتر علی شمسی پور در صفحه ایکس خود (تویتر سابق) نوشت: دکتر سید عباس موسوی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف صبح امروز به عنوان سرپرست جدید این دانشگاه معرفی شد و از خدمات صادقانه آقای دکتر رسول جلیلی تقدیر و تشکر به عمل آمد.
اواخر هفته گذشته انتشار ویدیویی کوتاه از جشن فارغ التحصیلی تعدادی از دانشجویان پردیس کیش دانشگاه صنعتی شریف در فضای مجازی و عدم رعایت قوانین و مقررات دانشگاه از سوی این فارغ التحصیلان واکنشهای مختلفی را در پی داشت.
در اولین واکنش، روز جمعه دکتر علی شمسی پور، سخنگوی وزارت علوم در صفحه ایکس اعلام کرد: پیرو اتفاقات ناهنجاری که در مراسم فارغالتحصیلی دانشجویان پردیس کیش دانشگاه صنعتی شریف افتاده است، وزیر علوم دستور پیگیری و بررسی و اعلام نتیجه ظرف ۴۸ ساعت صادر کرد.
وی تاکید کرد: با متخلفین در هر سطحی برخورد قانونی و جدی انجام خواهد شد.
ماجرا چه بود؟
ابتدای هفته جاری نیز، دکتر علی سلک غفاری رئیس پردیس کیش دانشگاه صنعتی شریف، با ارسال نامهای خطاب به دکتر جلیلی رئیس دانشگاه و رئیس هیئت امناء پردیس کیش از سمت خود کناره گیری کرد.
دکتر علی شمسیپور سخنگوی وزارت علوم در صفحه شخصی خود، با اشاره به استعفای رئیس پردیس کیش دانشگاه شریف اعلام کرد: بررسی برای روشن شدن همه ابعاد موضوع و برخورد قانونی با همه متخلفان ادامه دارد.
دانشگاه صنعتی شریف نیز در اطلاعیهای ضمن عذرخواهی از خانواده معظم شهدا و ایثارگران و همه دلسوزان ج.ا.ا، اهتمام مسئولین دانشگاه، بر برخورد جدی با مسببین این رخداد و افرادی که در این زمینه قصور یا تقصیری داشتهاند، در اسرع وقت تاکید کرد.
اما موضوع به اینجا ختم نشد و با گذشت چند روز از این اتفاقات و واکنشها، با پیام سخنگوی وزارت علوم مشخص شد که رئیس دانشگاه صنعتی شریف برکنار شده و یکی از اعضای هیات علمی این دانشگاه به عنوان سرپرست، جایگزین وی شده است.
در ادامه برخوردهای سازمانهای امنیتی با بازیگران زن سینمای ایران، پاسپورت آزاده صمدی در فرودگاه امام خمینی تهران توقیف و از خروج او از کشور جلوگیری شد.
ممنوعالخروجی آزاده صمدی، بازیگر سینما از ایران
شبکه شرق، دیروز دوشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۲ نوشت آزاده صمدی، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون صبح امروز در حالی که عازم پنجاه و چهارمین فستیوال گوا در هند بود، پاسپورتش توقیف و اجازه خروج از کشور پیدا نکرد. به او در فرودگاه امام خمینی اعلام شده که ممنوعالخروج است.
شرق نوشته است که آزاده صمدی برای نمایش فیلم سینمایی "عزیز" سومین ساخته مجید توکلی در پنجاه و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم هند عازم این کشور بود که اجازه خروج نیافت.
آزاده صمدی در مراسم تشییع رضا حداد، کارگردان تئاتر، در روز ۳۱ اردیبهشت سال جاری، با کلاه حاضر شده بود و تصاویرش در رسانهها و شبکههای اجتماعی منتشر شد.
به دنبال این اقدام، دستگاه قضایی ج.ا.ا برای آزاده صمدی تشکیل پرونده داد.
خانم صمدی در حکم صادر شده به دو ماه حبس تعزیری محکوم شد. در بخش دیگری از حکم او آمده بود که او باید دو هفته یک بار به مراکز روانشناسی برای مداوای بیماری ضد اجتماعی خود مراجعه کند و در نهایت گواهی سلامت خود را به مقامات ارائه دهد.
صدور احکام زندان و محرومیتهای اجتماعی برای بازیگران زن سینمای ایران در هفتههای اخیر شدت گرفته است. چند روز قبل اعلام شد که هانیه توسلی، بازیگر حامی اعتراضات سراسری ایران، به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع به قصد تشویش اذهان عمومی به شش ماه حبس تعزیری و ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.
هانیه توسلی، بازیگر حامی اعتراضات سراسری ایران، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به زندان و جریمه نقدی محکوم شد.
هانیه توسلی به زندان محکوم شد
مریم کیان ارثی، وکیل هانیه توسلی، روز ۲۸ آبان۱۴۰۲ با اعلام این خبر در شبکه اجتماعی ایکس (تویتر سابق) نوشت که موکلش بهاتهام انتشار مطالب خلاف واقع به قصد تشویش اذهان عمومی به شش ماه حبس تعزیری و ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده است.
خانم مریم همچنین نوشته که اجرای حکم هانیه توسلی به مدت سه سال به حالت تعلیق درآمده است.
هانیه توسلی، شامگاه ۲۵ شهریور امسال توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت و روز بعد به قید وثیقه آزاد شد.
بازداشت هانیه توسلی بعد از آن صورت گرفت که او همزمان با سالگرد جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، با انتشار پستی در اینستاگرام، از مهسا بهعنوان اسطوره یاد کرده بود.
این بازیگر سینمای ایران در اینستاگرام نوشته بود: سکوت … تصویر گویاست. این آخرین لبخندش. آخرین عکس. بی گناهی و جوانی و زیبایی و خون پاک. اسطورهای زاده شد. مهسا جاودانه است.
روز ۸ آبان امسال نیز، هانیه توسلی تصاویر دو احضاریه ارسال شده برای خود را در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر کرد. یکی از این احضاریهها به دلیل پستهای اینستاگرام خود در ابراز همدردی با خانواده آرمیتا گراوند صادر شده بود.